RADIONICA LUCIDNOG SANJANJA

Intenziv budnog sanjanja i astralne projekcije (izvantjelesnih iskustava), skraćeno IAP, je intenzivna radionica (workshop) čiji je cilj osposobljavanje učesnika za svjesno sanjanje i svjesna izvantjelesna iskustva. IAP je trodnevni rezidens trening, što znači da podrazumijeva kontinuirani boravak sudionika na mjestu održavanja radionice. IAP se sastoji od nekoliko desetaka spiritualnih tehnika koje je Swāmī Brahmajñānānanda (dr. med. Vlado P.) razvijao krajem 1970-ih i tijekom 1980-ih godina. Sve te duhovne tehnike su provjerene u praksi i pokazale su se vrlo uspješnima, što znači da daju brze i odlične rezultate ukoliko ih prakticirate prema Swamijijevim izvornim uputama koje ćete na IAP-u primati usmeno. Uz te upute, na IAP-u ćete dobiti i dodatne upute u pismenom obliku. Ti neobjavljeni tekstovi će se sastojati od naprednih instrukcija za nastavak rada na snovima kad se vratite kući, doma.

http://www.youtube.com/watch?v=5fLPBIBOE5U&feature=related

Svjesno ili lucidno sanjanje je sanjanje u kojem ste za vrijeme sanjanja svjesni da sanjate.
Lucidni snovi nisu snovi u kojima sanjate da ste budni. Lucidni snovi su snovi u kojima tijekom sanjanja znate da sanjate.
Budno (lucidno) sanjanje se na određene načine može preobraziti u istinsku astralnu projekciju.
Astralna projekcija (AP) je namjerno odvajanje suptilnog tijela od fizičkog tijela s tim da pritom zadržavate punu svjesnost o vašem stanju neovisnosti od fizičkog tijela.

http://sungazing-hr.org/biblioteka/POGLEDOM_PREMA_SAVRSENSTVU_2010.pdf

Zainteresirani za IAP neka nas kontaktiraju putem kontakt forme. Nakon toga će e-mailom pravovremeno dobiti detaljnije podatke o nadolazećem IAP-u. Zadimljena svijeća ne može upaliti drugu svijeću. Mi ne prenosimo dim, nego plamen plamenom; mi širimo svjetlo svjetlom.

http://atlantidaforum.com/publikacije/Molitve-meditacije-i-tehnike/odakle-dolaze-snovi.html

Jedna od 40-ak tehnika koje je Swamiji tijekom 1980-ih razvio za postizanje svjesnog izvantjelesnog iskustva (AP) je Awaking relaksacija i Awaking kontemplacija i uvrštena je u prakse koje ćete prakticirati tijekom Intenziva lucidnog (svjesnog, budnog) sanjanja i astralne projekcije (AP). IAP je namijenjen onima koji teže razumijevanju i otkrivanju istine te ispunjenju više sudbine i najviše svrhe svog postojanja. Oni koji uviđaju neophodnost samodiscipline radi stjecanja besmrtnosti i slobode, oni koji žele naučiti razlikovati/razlučivati prolazno staklo od vječnog dijamanta, oni koji shvaćaju da nema čiste radosti u vanjskim stvarima, oni koji teže samonadilaženju — oni će prionuti uz prakse duhovnog razvoja. Život bez spiritualne prakse je kao cvijet bez mirisa ili hrana bez pravog okusa.

Pozdrav iz zagrebačkog Maha Yoga Centra! Dobrodošli!

http://danas.net.hr/znanost/page/2010/01/10/0640006.html

Sw. B. AWAKING PROJECT : YOGA PROBUĐENJA

Zagrebačka Akademija svjesnog sanjanja i budnog spavanja by Sw. B.

http://www.youtube.com/watch?v=rlMkJLojg60

Para-kaya praveš je sposobnost yogija da svojevoljno svjesno napusti aktualno fizičko tijelo, svjesno i namjerno uđe u drugo fizičko tijelo i poslije se opet svjesno i hotimično vrati u svoje fizičko tijelo. Yogi može ući u živo tijelo druge osobe i držati pod kontrolom tuđe tijelo i um čak i dok djeluje u vlastitom tijelu. Parakaya praveš također znači da yogi može oživjeti mrtvo tijelo, useliti se u njega i koristiti ga kao instrument. Kada uđe u novo tijelo, yogi ostaje svjestan svih svojih prethodnih iskustava u prijašnjem tijelu tj. on zadržava sva sjećanja na sve što je ranije doživio. Yogi može podići i pokrenuti nečije mrtvo tijelo čak i dok djeluje u svojem aktualnom živom tijelu. Neki praktičari ne žele čekati nova utjelovljenja da bi odradili sve karme koje ih vežu, nego žele sve odraditi u aktualnom životu. Da bi čim prije iscrpili karmičke zapise, neki praktičari yoge kreiraju grupe tijela (kaya-vyuha) i ulaze u njih. Kaya-vyuha znači da yogi stvara neograničeni broj tijela i paralelno živi u njima. To podrazumijeva da on iz svojeg ja-osjećanja stvara i odgovarajući broj duhova/umova koji djeluju kroz ta tijela. Prosvjetljenje (samādhi) je jedina sloboda, a tijela su samo odijela i besmisleno je biti vezan za njih. Duh i materija su različiti aspekti/vidovi jednog te istog. Cijeli svemir je nastao iz “praznine”, sva postojanja su različite forme svijesti koja nema supstancu. Svijest nije sačinjena iz nečega. Svijest nije sačinjena ni načinjena. Svijest se ne sastoji od nečega. Svijest se sastoji samo iz svijesti. Univerzum je san. Čiji san?! San nečijeg ega? San mnoštva neznalica? San Svevišnjeg Boga? Uzvišeni snovi postoje i stvarniji su od fizičke stvarnosti. Univerzum je realan/stvaran, ali naši opisi univerzuma su zamayavanja. Imena i forme univerzuma su privid. Mađioničarski trikovi su iluzija, ali je realan mađioničar koji ih stvara. Tko kreira san vremena-prostora-energije-materije? Poznajete li Ga?!