AWAKING “KOKTEL”

AWAKING “COCKTAIL” je sjajna kombinacija tehnika duhovnog razvoja koje je sredinom 1980-ih razvio adept yoge Swāmi Brahmajñānānanda (nadalje u ovom tekstu Swamiji, čitaj Svamiđi). Ovaj moćni splet spiritualnih tehnika uključuje i jednu usavršenu inačicu rebirthinga (preporađanja tj. svjesnog povezanog disanja) po kojem je u svijetu poznat Leonard Orr. Desilo se da se Awaking koktel efikasnih praksi ubrzavanja duhovne evolucije brzo proširio u našim krajevima pod imenom rebirthing/preporađanje. Naime, Swamiji je rijetko kada istaknuo da se radi o njegovoj vlastitoj tehnici pa su mnogi koji su kod Swamijija prolazili kroz seanse Awaking koktela počeli te tehnike (obično u iskrivljenoj formi i bez blagoslova Swamijija) voditi za druge ljude pogrešno misleći da je riječ o izvornoj tehnici Leonarda Orra.

Seansa Awaking cocktaila počinje sa yoganidrom (relaksacijom, fizičkim i psihičkim opuštanjem) koja uključuje i donošenje odluke o ostvarivanju nekog uzvišenog cilja s tim da tu odluku (sankalpu tj. čistu misao) verbalizirate kao sažeto sročenu afirmaciju. U nastavku seanse se posebnim načinima disanja punite životnom silinom, čije strujanje osjećate i fizički. Ova božanska energija vas pročišćava na svim razinama i pomaže vam da svoje životne ciljeve ostvarujete uspješnije i s više radosti.

Nakon tehnika svjesnog disanja slijede meditativne tehnike širenja svjesnosti koje je Swamiji razvio početkom 1980-ih i nazvao ih Awaking relaksacija i Awaking kontemplacija. Upute za Awaking relaksaciju/kontemplaciju Swamiji u jednom stadiju daje u parovima suprotnosti. Primjerice: “Ne forsirajte” i “Ne opirite se”. Radi udobnosti, cjelokupnu ovu “seansu” (slijed tehnika) sudionici prakticiraju u ležećem položaju. Nije poželjno da prakticirate Awaking koktel odmah nakon obroka; bolje je da poslije jela pričekate da prođe dva ili tri sata, ovisno o tome što ste jeli i koliko ste pojeli. Nema potrebe da prakticirate natašte, ali nemojte doći na seansu ni opterećenog želuca. Najbolje je da ove tehnike spiritualnog razvoja prakticirate u udobnoj odjeći od prirodnih materijala. Za vrijeme seanse u pravilu ležite na leđima na podu. Ponesite sa sobom nešto čime ćete se pokriti (čak i ljeti) i nešto na što ćete leći; primjerice dvije deke i jastučić. Tijekom seanse vas ništa ne smije stezati pa je neophodno olabaviti opasač, otkopčati grudnjak, skinuti sat i prsten i sl. Premda ovaj koktel tehnika poboljšava zdravlje — ne savjetujemo ga osobama koje zahtijevaju poseban tretman a to su primjerice osobe liječene od duševnih bolesti i oboljeli od srčanih bolesti i epilepsije.

Swamiji obično vodi Awaking u privatnim stanovima za zainteresirane grupice ljudi koji ne moraju imati nikakvo predznanje. Pogledajte kako je jedna početnica opisala seansu koju je Swamiji vodio u Opatiji.

Swamiji je prije vodio spomenute tehnike širom Hrvatske i u inozemstvu, a sada ih vodi jedino u Zagrebu i danas to u pravilu vodi samo za ljude koji to još nikad nisu iskusili pa nemaju nikakvog predznanja. Plaćanje nije obavezno, osim ako organizatori imaju troškove unajmljivanja prostora. Swamiji vam ovu mogućnost (degustaciju ovog “cocktaila”) ne nudi radi zarade. Međutim, ako iz srca poželite priložiti nešto, osjećajte se slobodnima donirati u skladu s vašim trenutnim mogućnostima.
Sam Awaking cocktail obično završi unutar dva sata, a s kratkim upoznavanjem i zgusnutim uvodnim objašnjenjima seansa ukupno traje zapravo više od dva sata.

Zainteresirani za Awaking koktel neka nas kontaktiraju putem kontakt forme.

Awaking relaksacija i Awaking kontemplacija se primjenjuje i u skopu Intenziva lucidnog (svjesnog, budnog) sanjanja i astralne projekcije (AP), kao jedna od 40 tehnika koje je Swamiji tijekom 1980-ih razvio za postizanje svjesnog izvantjelesnog iskustva (AP).

Dobrodošli!