Rad održa(va)n u Maha Yoga Centru

Swami Brahmajnanananda vodi raznolike praktične vježbe, demonstrira tehnike i održava seminare i predavanja o Yogi.

Teme obuhvaćaju sve aspekte fizičkog i duhovnog samousavršavanja, kao što su:
ispravno življenje, pjevanje, proučavanje istine, raspoređivanje vremena i prostora, komunikacija, kontemplacija, meditacija, samopromatranje, odvikavanje od loših navika, samoistraživanje (tko sam ja?), prevladavanje razvojnih/pročišćavajućih kriza, rad na ciljevima (purusharath), rješavanje problema, odmor, primanje i pružanje pomoći, umiranje i smrt, opuštanje, obiteljski život, asane, afirmacije, poboljšanje imaginacije i pamćenja, prosperitet, ovladavanje životnom energijom, savjest (oslobađanje od osjećaja krivnje), kreativnost, ozdravljenje, prehrana (što jesti, kako i kada jesti, pripremanje i posvećivanje obroka, gladovanje), “pozitivno” mišljenje, vrste snova i planovi/nivoi života/postojanja, sublimacija seksualne energije i svi ostali aspekti Yoge.

Naše radionice (workshops, demonstriranje i uvježbavanje tehnika i metoda) i tečajevi uključuju sva područja duhovnog/materijalnog življenja.

Dobijte željeno. Nađite traženo. Uključimo se zajedno i promjenimo se nabolje.
Glavu gore. Hodajmo uspravno, s beskrajnim entuzijazmom.
Osjećate li duhovnu žeđ, prinesite svoj pehar ka izvoru Samospoznaje.
Uzmite Znanje Yoge u svoje ruke, unesite ga u svoj mozak i u svoj um, i u svoje Srce i svoju Dušu. Uključite. Primite od nas upute za meditaciju (raznorazni pristupi čekaju Vas na našem meniju) i okusite duboku psihofizičku relaksaciju.

Hvala Vam što ste izabrali da kontaktirate upravo nas. Vjerujemo da će Vaša odluka biti na svestranu korist i zadovoljstvo.

Cilj YOGE je Brahmajnana koja se postiže kroz Nirvikalpa Samadhi, tj. Jednotom sa Sveukupnošću svega, što znači, prepoznavanjem Sebe kao (jedinog) Boga, a to jeTotalna Svijest, Bezuvjetno Blaženstvo, Beskrajna Sloboda, Vječnost (totalitet vremena = bezvremenost), Neizdiferencirana Sveukupnost, “Krajnja/Konačna” Istina, Savršenstvo, Apsolutna Budnost, Brahman…, Bezoblična Tišina…, Univerzalno Ja…
Brahman je Stvarnost bez početka i kraja, neuništivi Mir, Bog, Punina, koja ne ostavlja ni vremena ni prostora/mjesta za nešto drugo, za bilo što izvan/unutar Nje same. Nema ničeg osim…
Dobro došli u sveprisutnost Yoge! Dobro došli bez procesa, bez “kako”, bez dolaženja/odlaženja, bez bivanja/postojanja i nepostojanja.

Kako živjeti (umrijeti) i kako se Probuditi iz ovog Života/smrti? Budući da Mudracu ništa ne može skrenuti pozornost, te budući da On ne meditira, On niti čezne za Oslobođenjem niti je u ropstvu. Znajući da je univerzum fikcija, On prebiva kao sâm Brahman. Neznalica stalno vježba koncentraciju i kontrolu uma. “Um” oslobođenoga ne napreže se u meditaciji niti u aktivnosti (ne-meditaciji). Međutim, on postaje meditativan i aktivan bez ikakvih motiva. Neznalica ne postiže Brahmana jer želi da To postigne: Oni plitke pameti misle da je Atman/Brahman čist i Jedan bez drugoga, ali (zbog iluzije) Ga ne (s)poznaju i nisu sretni. Neznalica ne postiže Mir niti djelovanjem niti nedjelovanjem. Mudrac postaje Sreća spoznajom Istine tj. Sebe.

Pozdravlja vas Swami Brahmajnanananda