Yoga & Detox retreat na otoku Lošinju

8.-15. lipnja 2019.

Tečaj tehnika disanja (pranayama), kriya, mudri i asana s Ljerkom i Ivanom
Odmor od svakodnevnih briga, detox tijela i uma uz užitak u ljepoti jednog od najljepših otoka

Ljepota miomirisnog Lošinja poznata je nadaleko, ne bez razloga! Jedan od najljepših otoka Jadrana, osobito je osebujan i mirisan u proljeće. Lošinj je otok koji zbog izuzetno blage klime i bogate raznovrsne vegetacije svoju sezonu odmora započinje već u rano proljeće, a zbog topline mora kupanje je moguće i u kasnu jesen.

Prema istraživanjima na otoku Lošinju identificirano je čak 1018 biljnih vrsta, koje je Ambroz Haračić podijelio u dvije vrste: istarske i dalmatinske. Tako na otoku možemo pronaći limun, naranče, smokve, mandarine, masline, kaktuse, lavandu, borove, čemprese, bugenvilije i brojne druge biljne vrste. Brojne borove šume postale su zaštitnim znakom otoka što možemo zahvaliti upravo Ambrozu Haračiću, botaničaru i profesoru stare pomorske škole u Malom Lošinju koji ih je donio i zasadio na predjelu današnje park šume Čikat, ali i brojnim pomorcima koji su sa svojih putovanja iz prekomorskih zemalja donijeli mnoštvo egzotičnih biljaka.

U takvom predivnom okruženju prakticirati jogu, prodisati, napuniti se pranom i revitalizirati svaku stanicu u sebi, užitak je za pamćenje! Retreat je prilagođen kako za početnike, tako i za praktikante joge sa iskustvom.

Program

Program je prilagođen kako početnicima, tako i višegodišnjim praktikantima yoge. Imat ćete prilike naučiti neke nove tehnike koje vjerojatno niste do sada još prakticirali kao npr. himalajske energetske vježbe, jogičke vježbe za kralježnicu, himalajska maha kriya itd., a bit će i yoga nidra, rebirthing i druge tehnika po dogovoru.
Program započinjemo u subotu 8.6.2019. dolaskom i smještajem, te večerom.

U nastavku….

Subota 8.6.2019. 
16:00 – dobrodošlica
18:00 – 19:30 – večera
19:30 – slobodno vrijeme, aktivnosti prema dogovoru

Ostali dani od 9.6. – 15.6. 2019.
07:00 – 08:00 – čaj i voće/detox smoothie
08:30 – 10:00 – hatha vinyasa praksa i tehnike disanja
10:00 – 11:00  – odmor
11:00 – 12:00  – ručak
12:00 – 17:00 – slobodno vrijeme, za sunčanje, kupanje, odmor itd.
17:00 – 18:30 – različite yoga tehnike, pitanja i odgovori, yoga nidra
18:30 – 19:30 – večera
19:30 – slobodno vrijeme, aktivnosti prema dogovoru

Opcionalno, prema želji svakog polaznika, možete iskušati:

  • Amazonski detox (“Kambo” i “Rapé – Amazonski biljni prah” )
  • Jednodnevni post na vodi
  • Smoothie (raw food) detox
  • Pranayama detox (rebirthing, Nitya kriya, himalajska maha kriya)

Ovisno o specifičnim željama pojedinca uskladit ćemo programe. Svaki detox predstavlja break, dopuštajući odmor i ozdravljenje tijela. Još od davnina ljudi iz mnogih tradicija prakticirali su post jednom tjedno, znajući da je to dobro za zdravlje. Detox ima za cilj kroz pročišćavanje i oslobađanje tijela od nakupljenih toksina, energizaciju koja slijedi nakon provedene metode. Pristupi su različiti, od posta do pročišćavanja sokovima, voćem, smoothijimma, intenzivnim disajnim tehnikama itd.

Na ovom retreatu moguće je prema želji provesti neki (ili više) od izabranih detoxa.

O voditeljima

Ljerka Karač – je dugogodišnja praktikantica joge i istinska zaljubljenica u jogu.

Bavila se odbojkom i plesom, te igrala tenis, rolala, planinarila, ali joga je uvijek bila tu. Završava Divya yoga school TT200, te radi kao učitelj yoge.

Redovito pohađa radionice i retreate dharma yoge, a ponekad i ashtanga yoge.
Vođeni satovi su inspirirani dharma yogom na kojima se kombinira pokret i dah, te fokus.

Yoga osnažuje i pročišćava tijelo, pomaže u ostvarivanju kontakta sa sobom umirivanjem uma, mijenja energetsko stanje praktikanta i pomaže mu razviti pozitivan stav prema sebi i životu općenito.

Uz redovitu asana praksu yoge, Ljerka redovito proučava filozofiju yoge otkrivajući i objedinjujući ovo predivno znanje.

Ivan Ciler – od mladih dana ima interes za osobni razvoj, kako fizički tako i duhovni.

U zadnjih 27 godina upućen je, prakticirao je ili prakticira razne tehnike psihofizičkog i duhovnog razvoja, a neke od njih su: hatha joga, kundalini joga, himalajska joga, raja joga, callisthenics, rebirthing, holotropsko disanje, Wim Hoff metoda, awaking, PEAT, intenzivi prosvjetljenja, mantra intenzivi i mantrajapa, yoga nidra, autogeni trening, atma vichara itd.

Specijalnost su mu tehnike disanja (pranajame) i tradicionalne metode pročišćavanja (detoksikacije).

Vrlo dobro je upućen u nutricionizam i prošao je razne metode pročišćavanja (detoksikacije): veganska prehrana, raw food prehrana, 7 dana post bez vode, 14 dana post na vodi, 21 dan post bez hrane, amazonski detox (“Kambo” i “Rapé – Amazonski biljni prah” …).

Mnoge tehnike zahtijevaju dugotrajnu i svakodnevnu disciplinu, pa je odlučio s ljudima koji nemaju jaku disciplinu podijeliti one tehnike koje mogu odmah prakticirati i imati trenutne rezultate. To je i jedan od razloga zbog kojeg u zadnje vrijeme ljude podučava himalajskoj jogi jer se većina tehnika bazira na tehnikama disanja. Iako svako ljudsko biće diše, primjenom drevnih jogijskih tehnika disanja (pranayama), višestruko se može doprinijeti fizičkom, mentalnom i emocionalnom pročišćenju pojedinca.

Smještaj

Smještaj na retreatu je osiguran u Villi Ida. Villa Ida izgrađena je u prvoj polovici 20 st. u stilu austrijskih ljetnikovaca. Na samoj je rivi, okružena sjenovitim dvorištima i zelenilom. Pogled na grad i cijeli zaljev oduzima dah.

Najljepša pozicija u Lošinju, koji sve više postaje destinacija vlasnika mega jahti i bogataša istančanog ukusa. Prekrasne plaže okružene stoljetnom borovom šumom koje se zrcale u smaragdno zelenom moru kristalne bistrine udaljene su samo 5-10 minuta šetnje. Uz Vilu Ida, prostire se dvorište ukrašeno stoljetnim palmama. Smještaj je na domak šume Čikat i sunčane uvale, kao i na domak centra grada.

Za smještaj su na raspolaganju 2 apartmana za maksimalno 12 učesnika. Oba su opremljena potrebnim uređajima za što ugodniji boravak i odmor. Internet i Tv uz paket programa i satelitsku TV, klimatizacija prostora, kuhinja svom potrebnom opremom.

U slučaju većeg broja učesnika osiguran je dodatni smještaj u apartmanima u blizini.

 

APARTMAN 1

A6+2 – Za šest osoba plus dva pomoćna ležaja (max 8 osoba), Površine: 100m2

3 dvokrevetne sobe, 2 kupaonice, kuhinja, velika blagovaona, dnevni boravak u kojem mogu dodatno spavati 2 osobe, dvije terase koje imaju pogled na more.

 

APARTMAN 2

A2+3 – Za dvije osobe plus tri pomoćna ležaja (max 5 osoba), Površine: 70m2

1 spavaća soba s 3 kreveta (1 bračni i jedan pomoćni) , dnevni boravak s ležajem za dvije osobe, kuhinja, kupaona, wc, terasa.

Prehrana

Na retreatu je osigurana vegeterijanska prehrana (uključuje doručak, ručak i večeru), temeljena na jogijskim principima.

Jogijska prehrana ne obraća pažnju samo na fizičko tijelo, nego i na utjecaj hrane na stanje svijesti. Stoga će prehrana na ovom retreatu biti koncipirana tako da podrži zdravlje fizičkog tijela i jasnoću uma. Uz bez glutenske žitarice i mahunarke obogaćena povrćem, domaćim maslinovim uljem uz zdrave i fine začine. Ponuda biljnih, domaćih čajeva i voća biti će, naravno, svakodnevna.

Booking

7 noćenja, svježi vegetarijanski obroci (doručak, ručak i večera), cjelokupni program yoge,

boravišna pristojba, amazonski detox po želji (“Kambo” i “Rapé – Amazonski biljni prah” )  uključeni su u cijenu.

CIJENA: 3.950,00Kn

Kako bi rezervirali mjesto potrebna je pravovremena nepovratna uplata akontacije u iznosu od 500Kn ili uplata u cijelosti

najkasnije do 25.5.2019., čime je mjesto na retreatu osigurano.

Broj polaznika je ograničen pa vas molimo prijave na vrijeme.

PRIJAVE SU U TIJEKU!

INFORMACIJE I REZERVACIJE

Za informacije i rezervacije kontaktirajte nas putem doljnje forme ili na broj mobitela 091 5211 695.